Tervetuloa tallille

Paiskaat auton oven kiinni. Sinua vastaan juoksee yli-innokas tallikoira häntä heiluen ja kieli lerpattaen. Se on kaataa sinut kuralätäkköön, mutta väistät viimetipassa ja olet astua vielä höyryävän lämpimään paskaläjään. Sinun tekee mieli huutaa ääneen: "Miksi aina minä?!", mutta jätät sen tällä kertaa väliin. Sen sijaan kumarrut silittämään Picassoksi nimetyn koiran päälakea. Koira pomppii ilosta haukkuen perässäsi kävellessäsi maneesin ohi tallille. Hymyilet itseksesi kuunnellessasi maneesista kantautuneita ääniä - siellä se riiviö taas menee!, ajattelet. Ratsastuksenopettaja karjuu ponille täyttä kurkkua, mutta kuulet ulos asti putoilevien ja pirstoutuvien puomien metelin. Joku kiroaa ääneen tallissa, tuntematon sotilas - eikun siis tuntiratsastaja - on hiipinyt tallin taakse varjoihin hermosauhulle. Hymyilet itseksesi. Juuri tällaista tallia kaipasitkin; rentoa, hieman kuritonta ja mukavalla ilmapiirillä, sekä tietenkin laadukkailla - kröhöm.. - hevosilla ja pätevillä opettajilla maustettua ratsastuskoulua!

Näillä sanoilla toivotettiin kävijät tervetulleeksi Susikalliolle vuonna 2008, tallin perustamisen aikoihin. Ja näillä sanoilla toivotamme kävijät tervetulleeksi nytkin, kun Susikalliolla on tapahtumarikkaita vuosia takanaan jo huikeat 10! Olet lämpimästi tervetullut Susikalliolle, Suomen suurimpiin ja vanhimpiin yhä aktiiviisiin ratsastuskouluihin lukeutuvalle tallille.

Susijoen liplattavan järven, vehreiden lehtimetsikköjen ja keltaisten rypsipeltojen lomaan rakennettu keltainen päärakennus ja punainen, harmaalla kivijalalla seisova päätalli ovat monelle jo tuttuakin tutumpi näky. Maaseudun rauhaan koivukujan päähän on vuosien saatossa rakennettu aina vain hulppeammat harrastusmahdollisuudet - Susikalliolla on muun muassa koko Läntisen virtuaali-Suomen suurin maneesi ja huikea maastoesterata.

Ratsastuskoulutunnit pyörivät tiistaista lauantaihin klo 15-21, sunnuntait on pyhitetty valmennuksille. Tuntitoimintamme kiteytyy tahtoon luoda mahdollisuus nauttia ratsastuksesta ja oppia hevosista myös heille, joille IRL-hevostelu on syystä tai toisesta mahdotonta. Tuntiemme tarkoituksena on olla paitsi viihdyttäviä, myös hyödyllisiä. Tallimme hoitajaporukka on tiivis ja hevosia hoidetaan yhdessä, rentoa tallihenkeä vaalien. Lisäksi majoitamme muutaman yksityisratsun ja järjestämme silloin tällöin erilaisia tapahtumia tallilaistemme piristykseksi. Hektisen arjen keskellä pitkät maastolenkit luonnonkauniissa lehtimetsikössä kohentavat mieltä!

Elämä Susikalliolla on rentoa ja arkea siivittää lämminhenkinen talliporukka. Ratsastuskoulun hoitajat ja yksityishevosten omistajat istuvat samalle hetekalle nauttimaan kupposet kahvia päivän päätteeksi. Susikallion arjesta tarinoidaan yhdessä foorumilla koko talliporukan voimin - tervetuloa Susikalliolle!

Viona
susikallio@lumossa.netPäivitetty 22.2.2018

Kävijälaskuri nollattu 28.11.2016. Olet Susikallio kävijä!

Suosittelemme

Adinan ponitalli
Hiisivuori
Hevosjärven Tila
Leijonalaakso
Virtuaalitalli Seppele

Sisartalli


Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN