virtuaalihevonen - Foppe II

"Foppe"

Voikonkirjava irish cob-ruuna, 155 cm
s. 31.10.2011, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v.
KO: Helppo A RE: 80 cm ME: 60 cm

Kasv. Hopearinteen Ratsutila
Hoitaja: -

Sydämiä sulattava lempeä jättiläinen Foppe saapui Susikalliolle tammikuussa 2016. Sitä ennen se on asunut Hopearinteessä, jonne se ostettiin kasvattajaltaan Irlannista. Karsinasta tuuhean otsatukan alta kurkistava silmäpari on vaikuttava näky!

Foppe ei ole ehkä se kaikkein vaivattomin valinta hoidettavaksi. Paitsi että se rakastaa mudassa piehtarointia, on sen tuuheat vuohiskarvat myös tallinväen painajainen. Useimmiten tarhassa odottaakin ruskea karvapallero, eikä mikään uljas tinkeri. Foppe on kuitenkin suloinen hoidettava - se voi joskus keksiä pieniä metkuja, esimerkiksi kaataa ruokaämpärin, jonka jälkeen se esittää tietämätöntä, kuin se ei olisi mitään tehnytkään. Harjatessa Foppe pysyy kiltisti paikoillaan ja se nostaa kaviotkin hyvin hoitajalleen puhdistettaviksi. Foppe ei kuitenkaan pidä pään harjaamisesta yhtään, jolloin se yrittää väistellä harjaa kaikin keinoin. Tarhasta hakiessa se voi temppuilla ja testata hoitajansa kärsivällisyyttä ravaamalla karkuun. Foppe on varsin huomionkipeä ja aina tunkemassa turpaansa harjailijansa taskuihin.

Lunkimpaa hevosta saa etsiä! Foppe on uninen kaveri, jonka ratsastaja todennäköisesti joutuu herättämään karsinansapohjalta ennen tunnin alkua. Alahuuli ja korvat lerpattavat vielä alkuravienkin aikana hullunkurisesti. Ratsastaja tuleekin tarvitsemaan raippaa tämän ratsun kanssa. Ei se varsinaisesti laiska ole, kyllä tomera ratsastaja leipoo siitä esiin ponnekkaita liikkeitä hieman yritettyään. Alkutunnista Foppe tunnetaan melko tahmaisena tapauksena, mutta viimeistään päivän ensimmäisten laukannostojen jälkeen jätistä kuoriutuu reipas monitoimiratsu. Usein se onkin parhaimmillaan päivän toisella tunnillaan! Ratsu jakaa mielipiteet - toisten mielestä se on ihanan turvallinen ja rauhallinen ja he haluaisivat mennä sillä joka tunnilla, toisten mielestä on raivostuttavaa, kun yksinkertaisimmankin pohjeavun joutuu toistamaan ennen kuin Foppe lotkauttaa korvaansa.

Hypätessä se on varma niin rata- kuin maastoesteilläkin, huoleton ratsu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Ehdottomasti parhaimmillaan tämä hidasliikkeinen ja verkkainen kaveri on päivän toisella tunnilla ja käyntimaastossa, jossa lunki olemus pääsee loistoonsa. Omimmillaan Foppe onkin kesäleirien uittopäivinä, joina sen leveä ja turvallinen selkä todella pääsee oikeuksiinsa. Foppe on oikea vesipeto.

Suku & jälkeläiset

i Tjesse's Black ii Tjesse iii Gress's Blue
iie Harmony
ie Marmor iei Mickery
iee Welorie
e Binja ei Haber eii Hebbe
eie Olava's Kind Girl
ee Quess's Uíle eei Vombe's Wee
eee Selen
ic-o. Hopearinteen First Shamrock
ic-o. Hopearinteen Paparazzi
ic-t. Hopearinteen Eileen
ic-t. Susikallion Carmin

Kuvagalleria

Kilpailumenestys

Kouluratsastus
Esteratsastus
Näyttelyt
3.-6.6.2013 KT Karma IrlannincobitEzzu3/10
Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN